Menu

Krevety saganaki

15.9.2018 - Hlavní chody, Řecká kuchyně

krevety saganaki IMG_1408

 

POPIS

Saganaki označuje způsob přípravy jídla v malé pánvičce, a tento název často objevíte v jídelním lístku u předkrmů. Pikantní krevety v omáčce však obstojí i jako hlavní chod.


INGREDIENCE

Pro 4 osoby:


POSTUP

  1. nakrájíme si cibuli na tenké plátky a to samé udělíme s česnekem
  2. rozpálíme olej (ale nepřepálit) a dáme do něj krevety
  3. smažíme dokud nezrůžoví, pak je vyjmeme a dáme stranou
  4. přidáme chilli a česnek a lehce orestujeme
  5. po té dáme cibuli a smažíme ji do sklovata
  6. přilijeme Ouzo a přidáme rajčata s rajským protlakem
  7. přidáme všechno kořeni, osolíme a necháme zredukovat par minut
  8. rozpustíme feta sýr, pak vrátíme krevety a ještě 5min vaříme na mírném ohni
  9. posypeme petrželkou a můžeme podávat


Tajemství krevety Saganaki

  1. Olivový olej přidá tu správnou chuť
  2. Krevety vařte krátce. Chceme, aby byly čerstvé a šťavnaté. Toho lze dosáhnout krátkým vařením krevet. Jinak by na konci se mohly byt tvrdé a gumovité struktury.
  3. Celá příprava musí být provedena ve stejném nádobí a všechny ingredience opouštějí svou vzácnou vůni v omáčce.
  4. V tomto receptu, chuť ouzo skutečně děla rozdíl. Výsledkem je jedinečná chuť a je nezapomenutelná.
  5. Přidání chilli dává pokrmu pikantní tečku.

 

Historie receptu krevety Shagaki

Jméno krevety saganaki pochází z nádoby, ve které je vařeno. Známá jako saganaki, malá pánev s dvěma držadly pro použití v plynu.Recept vzkvétal a šířil se v polovině 60. let, když začali přijíždět velké vlny turistů do Atén a na řecké ostrovy tak se setkal s velkou oblibu, tento vynikajících řecký pokrm byl hojně vyhledáván.Na receptu najdete mnoho variant. Je to snadné, s bohatou chutí, která vás udrží nezapomenutelnou.Čerstvost krevet, chuť sýru feta, který taje uvnitř svázané rajskou omáčku a vůní bylinek, to má za následek velký mořský pamlsek.Nutné pro dokonalý požitek, respekt k materiálům, čerstvě upečený chléb z kvasu a likéru ouzo.

Příloha:

bílý chléb, bageta, ale já si k tomu dovedu představit i těstoviny.

Napsat komentář