Menu

Pikantní Zelňačka

6.4.2019 - Česká kuchyně, Polévky

zelnacka

 

 Ingredience:
pro 5-7 porcí 

 

Postup:

  1. z kysaného zelí vymačkáme šťávu, kterou uchováme
  2. zelí pokrájíme a dáme vařit s trochou vody
  3. brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
  4. brambory povaříme do měkka v osoleném vývaru s kmínem, bobkový listem, pepřem, novým kořením
  5. klobásu řízneme v půl a nakrájíme ji na kolečka, měli by nám vzniknou z takové půlměsíce
  6. v hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla, přihodíme do něj cibuli a osmažíme do sklovata
  7. přidáme mouku a smažím její přibližně dvě minuty
  8. do vzniklé světlé jíšky přidáme rajský protlak, vmícháme, restujeme přibližně jednu minutu dokud se vše nespojí
  9. sundáme ze sporáku a do této vzniklé směsi vmícháme všechny druhy paprik
  10. tuto hotovou směs přidáme do brambor a povaříme přibližně pět minut
  11. přidáme povařené kysané zelí i s vodou v která se zelí vařilo, klobásu a chvíli povaříme
  12. sundám ze sporáku a přidáme smetanu
  13. dochutíme solí, pepřem, šťávou z kysaného zelí, případně trochou cukru

 

 

 

 

Napsat komentář