Menu

Kyjevský boršč

1.11.2020 - Polévky, Ukrajinská kuchyně

kyvevsky borsc


INGREDIENCE

Pro 8-10 osob:


POSTUP

  1. v osolené vodě maso a morkovou kost vaříme dokud maso není měkké
  2. vyjmeme ho a nakrájíme na malé kousky
  3. na sádle osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a červenou řepu
  4. přidáme mletou papriku pas sekund smažíme a podlijeme vývarem z masa, přidáme protlak a ocet a dusíme
  5. na sádle osmahneme cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme
  6. přidáme část prochladlého masového vývaru a chvíli povaříme
  7. tuto směs přidáme k podušené zelenině a zalijeme zbytkem vývaru
  8. přidáme na nudličky nakrájené zelí a na kostičky nakrájené brambory spolu s kořením (bobkovým listem a černým pepřem) a uvaříme doměkka
  9. nakonec vmícháme prolisovaný česnek, plátky rajčat, maso, petrželku, polévku prohřejeme a odstavíme. Necháme ji stát cca 15 min a pak ji podáváme se zakysanou smetanou.

Napsat komentář