Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce švestkových povidel
- 1 prášek do perníku
- 3 lžíce kakaa
- 500 ml mléka
- 150 ml oleje
- Volitelné – do směsi je možné míchat prakticky libovolné sušené ovoce, mně osobně se osvědčily meruňky předem namočené do rumu.
Na polevu
- Jako nejvhodnější polevou se osvědčila klasická čokoláda
- Kokos na posypání
Postup:
- Rozpálíme si troubu na 180 °C
- Připravíme si pekáč, ten vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou anebo použijeme pečící papír.
- Všechny suroviny v míse promíchat a nalít do předem připraveného pekáče a dáme péct.
- Pomocí špejle průběžně kontrolujeme, dokud perník není upečený.
- Po upečení necháme zchladnout a po zchladnutí rozehřejeme čokoládu a polijeme, navrch nasypeme strouhaný kokos.