Menu

Kakaový perník

15.11.2021 - Česká kuchyně, Moučníky

 Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce švestkových povidel
  • 1 prášek do perníku
  • 3 lžíce kakaa
  • 500 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • Volitelné – do směsi je možné míchat prakticky libovolné sušené ovoce, mně osobně se osvědčily meruňky předem namočené do rumu.


Na polevu

  • Jako nejvhodnější polevou se osvědčila klasická čokoláda
  • Kokos na posypání


Postup:

  1. Rozpálíme si troubu na 180 °C
  2. Připravíme si pekáč, ten vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou anebo použijeme pečící papír.
  3. Všechny suroviny v míse promíchat a nalít do předem připraveného pekáče a dáme péct.
  4. Pomocí špejle průběžně kontrolujeme, dokud perník není upečený.
  5. Po upečení necháme zchladnout a po zchladnutí rozehřejeme čokoládu a polijeme, navrch nasypeme strouhaný kokos.

Napsat komentář