Menu

Srbské rizoto

15.11.2021 - Česká kuchyně, Hlavní chody

Ingredience:
pro 2 porce


Postup:

  1. Nakrájíme cibuli najemno
  2. Nakrájíme si maso na menší kostičky
  3. Na oleji zpěníme cibuli
  4. Přidáme nakrájené maso a za restujeme
  5. Poté přidáme papriku a pepř a 2 až 3 sekundy orestujeme o té přidáme rajský protlak a kapii
  6. Vše důkladně promícháme a přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme
  7. Přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem
  8. Dusíme pod pokličkou, dokud se voda téměř nevyvaří, je důležité vařit na mírném ohni, aby se nám rizoto nepřipálilo a zároveň se voda nevyvařila příliš brzy
  9. Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 15-20 minut
  10. Podáváme s okurkou a posypané sýrem

Napsat komentář