Ingredience:
pro 2 porce
- 250 g rýže
- 1 cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sterilované kapie
- 2 lžíce mraženého, nebo čerstvého hrášku
- 200 g vepřového masa – nejlépe plec
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl, pepř podle chuti
- 500ml vývar případně podle potřeby přidat
- tvrdý sýr na posypání, nejlépe goudu
Postup:
- Nakrájíme cibuli najemno
- Nakrájíme si maso na menší kostičky
- Na oleji zpěníme cibuli
- Přidáme nakrájené maso a za restujeme
- Poté přidáme papriku a pepř a 2 až 3 sekundy orestujeme o té přidáme rajský protlak a kapii
- Vše důkladně promícháme a přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme
- Přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem
- Dusíme pod pokličkou, dokud se voda téměř nevyvaří, je důležité vařit na mírném ohni, aby se nám rizoto nepřipálilo a zároveň se voda nevyvařila příliš brzy
- Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 15-20 minut
- Podáváme s okurkou a posypané sýrem