Menu

Hovězí Guláš Rosťa

25.4.2015 - Česká kuchyně, Hlavní chody

Tento guláš jsem vymyslel z nouze, prakticky nikde jsem si nebyl schopen dat guláš který by mi chutnal, tak jsem experimentoval až jsem dosel k tomuto výsledku. Moji přátelé jej označuji za jeden z nejlepších gulášů.

Ingredience:

 

Na jíšku:

Postup:

  1. Orestujeme hovězí maso do hněda
  2. po té vyndáme do misky a na zbylém oleji osmahneme cibuli do hněda
  3. přidáme maso a papriku (sladkou i zauzenou) lehce osmahneme a přilijeme drobet octa (to je důležité pac tento trik zamezí aby paprika zhořkla)
  4. co se ocet odpaří (trvá par sekund) podlijeme vodou jen aby se maso napůl smažilo a napůl vařilo
  5. přidáme rajské pyré, sůl, pepř, kmín, chilli a hořčici (je dobře to dat dusit do trouby cca 200°, získá to plnější chuť)
  6. dusíme do měkka. Je nutné aby tam bylo minimum vody jinak maso dostane spíše vařenou mdlou chuť. V troubě je lepší dusit pod pekáčem, jinak ze shora oschne
  7. mezi tím si připravíme jíšku ,vezmeme sádlo nebo olej a dáme tam několik lžic hladké mouky (jíšky uděláme víc, když zbude necháme si ji na příště)
  8. smažíme do růžova po té vypneme a na konec
  9. až bude maso měkké podlijeme opět vodou a přivedeme do varu, po té přidáme jíšku a povaříme cca 15-30min

Příloha:

houskový knedlík ( já mám rád hrníčkové knedlíky )
těstoviny (kolínka)
rohlík nebo houska

Napsat komentář