Ingredience:
pro 2 porce
- olej na smažení
- 1 lžička bílých sezamových semínek
na naložení masa
- 400 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce škrob
- sůl
- 1 lžička octu
Omáčka
- 50 ml kuřecího vývaru
- 100 ml pomerančového džusu
- 2 lžičky pomerančového kury
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky bramborového škrobu
- 2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 jarní cibulka
- sůl a pepř
- kapku sezamového
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na kostičky
- Smícháme v misce dohromady ingredience na naložení masa
- Poté vmícháme maso a necháme odpočinout aspoň 30 minut
- Mezitím si připravíme pomerančovou omáčku
- Ostrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme si šťávu z jednoho většího pomeranče
- Smícháme si cukr sójovou omáčku, džus, bramborový škrob a kuřecí vývar a dáme stranou
- Nakrájíme si jarní cibulku rozdělíme jí na dvě části zelenou část na větší kousky na ozdobení a druhou část na menší kousky do omáčky
- Na oleji krátce orestujeme bílou část jarní cibulky, strouhaný zázvor, pomerančovou kůru a chilli papričky
- Přidáme připravenou směs ze sójové omáčky džusu a škrobu a krátce povaříme, měla bys toho vzniknout hustá hmota
- Na velké pánvi cvičím množstvím oleje osmažíme kousky naloženého masa a dáme stranou
- Slijeme olej a vrátíme maso zpět na pánev a začneme ho zahřívat, dokud nezačne prskat
- Snížíme teplotu a přidáme připravenou hustou směs a krátce v ní osmažené maso převalujeme, dokud se dokonale neobalí
- Servírujeme s jasmínovou rýží a ozdobíme zelenou část jarní cibulky a bílými sezamovými semínky
Příloha:
Jasmínová ryze