Suroviny:

na naložení masa

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce škrob
  • sulOmáčka
  • 50 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml pomerančového džusu
  • ocet
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky bramborového škrobu
  • 2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 1 jarní cibulka
  • sůl a pepř
  • kapku sezamového olejena osmažení
  • olej na smažení

Postup

Kuřecí maso nakrájíte na kostky, osolíte, opepříte a dáte na chvíli odpočinou do lednice. Mezitím si připravíte pomerančovou omáčku. Smícháte vývar s džusem, přidáte cukr, sojovou omáčku, škrob, strouhaný zázvor a chilli. Všechno to pořádně promícháte. Kousky kuřecího masa poté namočíte vždy do omáčky a poté obalíte v mouce a dáte smažit v oleji.

Po usmažení vyndáte maso z pánve, vylijete přebytečný olej a všechny kousky zalijete zbylou omáčkou a ještě krátce povaříte. Zasypete čerstvou jarní cibulkou a podáváte s dušenou rýží.

Sladký a kyselý oranžový kuřecí recept 1 Krok 1:Nejprve nakrájejte kuře na malé kousky a pak přidejte maso do pytle na potraviny. Do misky smíchejte vejce, kukuřičnou mouku, ocot, droždí a sůl a přidejte kuře.
Sladký a kyselý oranžový kuřecí recept 2 Krok 2:Zavřete víko a marinujte kuřecí maso přibližně 30 minut. Mezitím začnete připravovat omáčku!
Sladký a kyselý oranžový kuřecí recept 3 Krok 3:- Chcete-li začít omáčku, oloupete pomerančovou kůru a stlačte oranžovou, abyste získali vodu!
Sladká a kyselá oranžová kuřecí receptura 4 Krok 4:- Nepoužívejte zázvor a pomerančovou kůru v horké olejové pánvi.
Sladká a kyselá oranžová kuřecí receptura 5 Krok 5:- Vložíme všechny ingredience do hrnce a přidáme hřebce a bílé sezamové semínky, dokud se směs neztuhne.
Sladká a kyselá pomerančová omáčka 6 Krok 6:- V jiné pánvi smažte naolejované kuřecí kuře, dokud není kuřecí nažloutlé barvy. Po smažení vyzvedněte kuře a nechte olej vypustit.
Sladká a kyselá pomerančová kuřecí receptura 7 Krok 7:- Pro kuře ve vařícím teple v kroku 5, pak posypeme zelenou cibulí a bílými sezamovými semínky k zdobení.

Pak je oranžové kuře velmi atraktivní!

 

Sladká a kyselá kuřecí receptura recept 8
Kuřecí kousky jsou smažené křupavé se sladkou a kyselou pomerančovou omáčkou budou vždy atraktivní!Sladká a kyselá oranžová kuřecí receptura 9
Toto jídlo kuřecího masa s pomerančovou omáčkou, které jíst s horkou rýží, už není nic!

 

Zdroj: Tastykitchen