Menu

Voňavá křehká kachna

15.11.2018 - Čínská kuchyně, Hlavní chody
vonava krehka kachna
Voňavá křehká kachna


Ingredience:

Pro 2 osoby:

  • olej na smažení
  • 2x kachní prsa
  • na naložení:
      
  • na obaleni:
    • 1 vejce
    • 2 lžíce vody
    • 2 vrchovaté lžičky škrobu
    • špetka soli
    • špetka koření 5 vůní

  • omáčka:
    • Malá cibule
    • Stroužek česneku
    • Kachní vývar
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • ½ lžičky glutamanu sodného (wei su); nebojte se ho, není to takové zlo, jak si hodně lidí myslí, navíc čínská kuchyně ho hodně používá
    • 150 ml omáčky hoi-sin
    • tuk sebraný z vaření


Postup:

    1. ​V misce rozmícháme všechny ingredience potřebné na naložení masa
    2. Kachní prsa v tom obalíme a necháme nejlépe do druhého dne
      Připravíme si kastrol a přivedeme v něm asi 1.5 litru vody k varu
    3. Až se začne voda vařit, vložíme do ní kachní prsa a vaříme 30 minut
    4. Mezitím si připravíme omáčku, sebereme tuk z kachního vývaru a na tomto tuku osmažíme cibulku do sklovitá
    5. Až bude cibulka osmažená, přidáme a krátce orestujeme česnek zalijeme vývarem z kachních prsou
    6. Přidáme zbytek ingrediencí a krátce povaříme
    7. Mezitím se nám uvařila kachní prsa ty vyjmeme z vody a necháme zchladnout
    8. Vezmeme talíř a rozmícháme v něm všechny ingredience na obalení
    9. Rozpálíme si olej a až bude rozpálený ve směsi obalíme kachní prsa a dáme smažit
    10. Smažíme raději pomalu aby se kachní prsa dobře prohřála a na povrchu se nespálila
    11. Po usmažení nakrájíme na tenké plátky a podáváme s rýží a připravenou omáčkou

Příloha:

Jasmínová ryze

Napsat komentář