Voňavá křehká kachna
Ingredience:
Pro 2 osoby:
- olej na smažení
- 2x kachní prsa
-
na naložení:
- 4 lžičky soli
- 1 koření 5 vůní
- 200 ml rýžového vína
-
na obaleni:
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- 2 vrchovaté lžičky škrobu
- špetka soli
- špetka koření 5 vůní
-
omáčka:
- Malá cibule
- Stroužek česneku
- Kachní vývar
- 2 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky glutamanu sodného (wei su); nebojte se ho, není to takové zlo, jak si hodně lidí myslí, navíc čínská kuchyně ho hodně používá
- 150 ml omáčky hoi-sin
- tuk sebraný z vaření
Postup:
-
- V misce rozmícháme všechny ingredience potřebné na naložení masa
- Kachní prsa v tom obalíme a necháme nejlépe do druhého dne
Připravíme si kastrol a přivedeme v něm asi 1.5 litru vody k varu - Až se začne voda vařit, vložíme do ní kachní prsa a vaříme 30 minut
- Mezitím si připravíme omáčku, sebereme tuk z kachního vývaru a na tomto tuku osmažíme cibulku do sklovitá
- Až bude cibulka osmažená, přidáme a krátce orestujeme česnek zalijeme vývarem z kachních prsou
- Přidáme zbytek ingrediencí a krátce povaříme
- Mezitím se nám uvařila kachní prsa ty vyjmeme z vody a necháme zchladnout
- Vezmeme talíř a rozmícháme v něm všechny ingredience na obalení
- Rozpálíme si olej a až bude rozpálený ve směsi obalíme kachní prsa a dáme smažit
- Smažíme raději pomalu aby se kachní prsa dobře prohřála a na povrchu se nespálila
- Po usmažení nakrájíme na tenké plátky a podáváme s rýží a připravenou omáčkou
Příloha:
Jasmínová ryze